Nålar kan vara lösningen

Nålar kan vara lösningen

Tjenare bloggen! Idag kommer jag berätta lite om fibromyalgi och hur man kan behandla för att lindra de symptom som sjukdomen medför. Jag har en väldigt nära vän till mig som har haft fibromyalgi i flera år nu, men som berättade för mig att hon hittat ett sätt att lindra smärtan på. Hon går på akupunktur i Mölndal några gånger i månaden och det har än så länge fungerat riktigt bra. För er som inte vet vad fibromyalgi innebär kan jag dra det lite fort. Det är en sjukdom som medför en lägre smärttröskel vilket leder till att man känner smärta i muskler och leder enklare än vanligt. Sjukdomen kan i sin tur ge sömnproblem samt att man kan drabbas av utmattning. Det är inte botbart men det går att lindra sina besvär och med tanke på att det ändå är en relativt vanlig sjukdom så finns det idag en hel del metoder och lösningar för att kunna leva som vanligt. Jag och min vän pratar ganska ofta om de olika behandlingarna som hon genomför och hon har äntligen hittat rätt verkar det som. Hon går som sagt på akupunktur men det är inte vilken akupunktur som helst utan det är en behandling där nålarna används på öronen istället. Frågar du mig så låter det väldigt obehagligt men det är mest för att jag är livrädd för nålar. Enligt henne så känns det knappt när nålarna åker in och just den här typen av akupunktur ska även kunna lindra en rad andra besvär som är vanliga i folks liv. Bland annat ska det vara en effektiv behandling mot stress och utbrändhet, vilket jag tror de flesta av oss har känt av någon gång under vårat liv. Så är ni inte rädd för nålar så kanske akupunktur kan vara lösningen på era problem.  


Kommentarer är stängda.